23 Kasım 2020

Online Yazarlık Atölyesi: Yeni Gruplar Başlıyor!


2013'ten bu yana yaptığım, ancak yeni romanım "Tavuskuşu Güncesi"ni tamamlamak için bir süre ara verdiğim Yazarlık Atölyesi, pandemi koşulları nedeniyle bu kez online olarak devam ediyor. Yeni grup, Aralık ayının ilk haftasında başlayacak. Zoom yazılımını kullanarak gerçekleştirdiğim atölye, 8 haftalık yoğunlaştırılmış bir programı içeriyor. 


Haftada bir gün, 2 saatlik oturumlarla, sekiz hafta boyunca kurmaca (fiction) ile ilgili her şeyi interaktif olarak ele alacağız. Akışımız içinde karakter tasarımından olay örgüsü oluşturmaya; betimlemelerden diyaloglara; zaman ve mekân kullanımından, çelişki ve çatışmaların kurgusu/çözümüne; bakış açısından "setting" (sahne) oluşturma tekniklerine dek kurmacanın tüm temel unsurları derinlemesine incelenecek.  Bol örneklerin yanı sıra, her hafta işlenen konuya göre verilecek ödevlerle uygulamalı bir süreç yürüteceğiz. Elbette bu temel kavram ve olguların yanı sıra, yazma eyleminin incelikleri, dil kullanımı ve "yazarın alet çantası" da programımız içinde yer alıyor. Öğrenecek, sohbet edecek, birlikte uygulamalar yapacak ve bir yandan da gerçekten eğlenceli ve güzel vakit geçireceğiz!


İlgilenenler için katılım/kayıt ayrıntıları şöyle:

·       *   Atölyemiz, 5 Aralık Cumartesi başlıyor. Dersler öğleden sonra 14:00 - 16:00 arasında.

·       *   Tercih ettiğiniz başka bir gün (örneğin pazar ya da hafta içi) ve başka saat varsa, bana e-mail ile bildirebilir (burak.eldem@gmail.com) ve farklı grup takvimlerini daha hızlı oluşturmama yardımcı olabilirsiniz.

·        *   Zoom yazılımını indirip bilgisayar ya da tablet, telefon vb cihazınıza kurmanız gerek.  Bir de elbette, wi-fi ya da 4.5G bağlantısına ihtiyacınız olacak.

Katılım ücretlerine gelince:

·        *   Her ders (2 saatlik oturum) eğer tek tek öderseniz 125 TL

·        *   Eğer 4 haftalık ödemek isterseniz, 4x125=500 yerine, 450 TL

·        *   Eğer 8 haftalık atölye ücretini peşin öderseniz, 8x125=1000 yerine 800 TL

Katılmak isteyenler, seçtikleri ödeme biçimini ve (eğer cumartesi 14:00 dışında bir gün/saat isteniyorsa) tercih ettikleri ders zamanını burak.eldem@gmail.com adresine bir e-mail ile bildirirlerse, IBAN bilgileriyle birlikte, atölyeyle ilgili diğer ayrıntıları ileteceğim.


Grup kontenjanlarını maksimum 8 kişiyle sınırlı tutacağım için, geri dönüşlerin en geç 2 Aralık Çarşamba gününe kadar bana ulaşmış olmasında yarar var. Atölyede görüşmek üzere!

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder