26 Eylül 2022

Kendi romanınızı yazmaya başlayın artık! Yazarlık Atölyesi yeni dönem grupları 15 Ekim'de başlıyor


2013'ten itibaren sürekli olarak gerçekleştirdiğim, pandemiden bu yana da online olarak sürdürdüğüm yazarlık atölyesinde yeni dönem, iki yeni grupla başlıyor. 8 hafta boyunca ikişer saatlik oturumlar halinde sürecek olan atölyede, yazma deneyiminiz ne olursa olsun, bir roman ya da öyküyü oluşturmanın tüm temel ilkelerini ve teknikleri uygulamalı olarak öğrenecek ve belki de hep aklınızda olan o romanınızı ya da öykülerinizi yazmaya başlamak için hazır hale geleceksiniz. 15 Ekim'den itibaren, hafta içi ve hafta sonu olmak üzere açacağım 2 ayrı grupla, yeni sezonun ilk yolculuğuna başlıyoruz!

Bir kurmaca yapıtın temel unsurları nelerdir ve hangi işlevleri üstlenirler? Karakterler nasıl tasarlanır, nasıl ete kemiğe büründürülür? Olay örgüsü nasıl biçimlendirilir? Betimlemelerde nelere dikkat etmek ve nelerden kaçınmak gerekir? Diyaloglar anlatının içinde nasıl kurgulanır? Sık düşülen hatalar nelerdir, bunların önüne nasıl geçilir? Zaman yönetimi ne demektir, nasıl yapılır? Tüm bu temel konuları, 8 haftalık atölyemiz sırasında ayrıntılarıyla ele alacak; haftalık ödev uygulamalarıyla da hem yazma pratiğimizi artıracak, hem de yavaş yavaş kendi projelerimizi biçimlendireceğiz.


Yazarlık Atölyesi'ne katılmak ve artık kendi yapıtınızı oluşturma yolunda ilk adımlarınızı atmak istiyorsanız, katılım için yapmanız gereken ilkin hafta içini mi, yoksa hafta sonunu mu tercih edeceğinize karar vermek. 15 Ekim cumartesi günü saat 12:00'de, hafta sonu grubumuz başlıyor ve 8 hafta boyunca aynı gün, aynı saatte sürecek. 18 Ekim salı akşamı 20:00'de de, hafta içi grubumuz start alıyor. Tercihinizi belirttikten sonra yapmanız gereken, burak.eldem@gmail.com adresine, katılım isteğinizi ve tercih ettiğiniz günü belirten bir mail atmak. Ön kayıtla birlikte atölye ücretini yatırmanız için IBAN numarasını bildireceğim ve havale ulaşınca kayıt işleminiz tamamlanacak. 8 haftalık paketin katılım ücreti, 1800 TL.


Ekim atölyemizde yazma coşkusunu birlikte paylaşmak üzere!

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder